Femeile aflate la menopauza au o problema mai mare cu balonarea, la fel ca și femeile care au născut recent, mai ales cele care au avut nevoie de o operatie cezariană.
Abdomenul plat nu are efecte numai estetice. Din păcate, grăsimea abdominală poate duce la afecțiuni de sănătate, mai ales atunci când ajunge să afecteze organele interne. Este de la sine înțeles că alimentația este un factor determinant în imaginea de ansamblu.
Există o listă cu alimente specifice care par să ajute la menținerea unei greutăți corporale sănătoase, la reducerea grăsimii de pe burtă și la reducerea senzației de balonare.
Ouăle sunt un aliment foarte hrănitor care poate fi consumat în orice moment al zilei și în diferite moduri. Au un conținut relativ scăzut de calorii și oferă organismului proteine de calitate.
Consumul de ouă cu frecvență moderată poate contribui la menținerea unei greutăți corporale sănătoase, precum și la pierderea în greutate.
S-a demonstrat că consumul de ouă la micul dejun, în comparație cu consumul de cereale, menține organismul sătul mai mult timp și duce la un consum mai mic de calorii la următoarea masă.
Iaurt
Iaurtul este un aliment rece și delicios, bogat în proteine, micronutrienți valoroși și probiotice.
Probioticele sunt bacteriile care oferă un efect benefic asupra organismului nostru, protejând împotriva creșterii microorganismelor patogene și susținând sistemul digestiv și funcția gastrointestinală.
Consumul zilnic de alimente bogate în probiotice contribuie la un microbiom intestinal echilibrat, la prevenirea și gestionarea obezității și la reducerea grăsimii abdominale și a circumferinței taliei.
Legume cu frunze verzi
Consumul zilnic de legume este o caracteristică cheie a unei diete care contribuie în mod semnificativ la sănătate și longevitate. Legumele cu frunze verzi (broccoli, spanac, salata verde etc.) sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. În plus, ele conțin un procent foarte mare de apă.
Fibrele joacă un rol important în pierderea în greutate și îmbunătățesc semnificativ aspectul abdomenului.
Pește gras
Peștele gras (somon, ton, hering, macrou) este bogat în acizi grași omega-3 precum și în proteine. În plus, grăsimile omega-3 par să contribuie la reducerea grăsimii abdominale și a circumferinței taliei.
Aceste grăsimi bune sunt cunoscute în primul rând pentru că contribuie la protecția sistemului cardiovascular și la prevenirea sindromului metabolic.
Se recomandă consumul de pește gras de 1-2 ori pe săptămână.
Migdale
Migdalele sunt o gustare preferată de mulți deoarece au un gust plăcut și oferă organismului energie și o multitudine de nutrienți. Conțin fibre, proteine și acizi grași omega 3, ingrediente care pot ajuta la controlul greutății corporale.
Este recomandat să le consumi crude și nesărate, fie ca gustare, fie ca parte a unei mese. Sunt versatile și se pot folosi în salate, mâncare sau chiar prăjituri.