Curiozitati despre iepuri


Iepurii pot fi animale de casa dragalase si amuzante, dar ei traiesc, de asemenea, in salbaticie. Daca ai un iepure ca animal de companie, citeste urmatoarele curiozitati despre aceste animale uimitoare:

1.  Multi stiu ca iepurii sunt bine-cunoscuti pentru obiceiurile lor de imperechere. Mai mult decat atat, unele culturi recunosc iepurii ca un simbol al fertilitatii. Dar stiai ca iepuroaicele pot ramane gestante chiar si de opt ori pe an?

2. Iepurii transpira, sudoarea iesind prin pernutele de pe labute.

3. Dupa imperechere, iepurele mascul cade, pur si simplu, in pozitie laterala, ca si cum ar fi intr-o coma, timp de aproximativ 15 secunde.

4. Iepurii sunt singurele animale, in afara de pisici, care au cicluri de ovulatie.

5. Iepurii sunt animalele care sufera cel mai mult accidente vasculare cerebrale din cauza caldurii. De aceea, iepurii trebuie sa traiasca in mediile racoroase.

6. Urechile imense pe care le vedem la iepuri nu sunt doar pentru spectacol; iepurii au, de fapt, un auz uimitor. Urechile iepurilor sunt capabile sa capteze sunetele unui vultur care zboara de la sute de metri inaltime.

7. Iepurii se incadreaza in categoria lagomorfelor si nu rozatoarelor, cum este credinta populara.

8. Dintii unui iepure sunt foarte puternici si nu se opresc niciodata din crestere. Deoarece dintii ii sunt in permanenta in crestere, iepurii simt intotdeauna nevoia de a roade ceva.

9. In prezent, exista 45 de rase cunoscute de iepuri.

10. Un iepure poate trai cu usurinta pana la 10 ani, daca este ingrijit in mod corespunzator.

11. Iepurii pot face sunete care sunt foarte asemanatoare cu cele reproduse de pisici. Acest lucru, insa, se intampla destul de rar.

12. O iepuroaica isi hraneste puii timp de aproximativ 5 minute pe zi… nu mai mult.

13. Carnea iepurelui nu este rosie, ci alba.

14. Excrementele de iepuri sunt utilizate pe scara larga ca ingrasamant in gradini.

Acestea sunt doar cateva fapte uimitoare despre iepuri. Exista mult mai multe, iar unul dintre cele mai interesante este faptul ca iepurii pot fi usor domesticiti. Acest lucru este valabil insa numai dispunand de cunostinte adecvate.