Obiective turistice Amsterdam


Amsterdam este de departe unul dintre cele mai deosebite orase din Europa. Vizitat de mii de oameni in fiecare luna, Amsterdam a reusit sa ramana neatins in propria cultura. Te poti bucura de frumusetea si splendoarea orasului pretutindeni, plimbandu-te de-a lungul canalului sau, pur si simplu, relaxandu-te intr-unul dintre numeroasele cafenele fermecatoare din centrul orasului. Cu toate acestea, pentru cei mai multi vizitatori, acest lucru nu este de ajuns, ei dorindu-si sa experimenteze mai mult din acest oras atat de fascinant, vizitand diverse puncte turistice.

Amsterdam ofera o abundenta de locuri de care sa se bucure calatorii interesati de arta, istoria si cultura olandeza. Iata care sunt principalele 5 obiective turistice ale acestui oras:

Inelul de canale

Centrul orasului Amsterdam se bazeaza pe trei canale principale, plus multe alte canale mai mici. Din acest motiv, orasul este adesea numit Venetia Nordului. Poti explora frumusetea acestor canale cu barca sau, pur si simplu, plimbandu-te cu bicicleta in jurul lor.

Rijksmuseum

Un alt loc minunat pe care sa il vizitezi in Amsterdam este Muzeul National Olandez, denumit, in limba olandeza, Rijksmuseum. Este cel mai mare muzeu din tara si gazduieste unele dintre cele mai renumite piese de arta din Perioada de Aur Olandeza. Expozitiile muzeului contin, printre altele, piese semnate de Rembrandt, Vermeer si Hals.

Muzeul Van Gogh

Autoportret Van Gogh

Vincent Van Gogh a fost, de cele mai multe ori, inteles gresit de catre colegii sai; cu toate acestea, in ziua de azi, tehnica sa artistica este considerata un pionierat. Muzeul dedicat acestui renumit pictor gazduieste peste 200 de picturi si circa 500 de schite ale lui. Toate acestea, combinate cu o colectie de scrisori si o selectie de lucrari ale prietenilor sai, iti ofera motive serioase sa vizitezi Muzeul Van Gogh.

4. Oude Kerk

Oude Kerk este o veche biserica protestanta situata chiar in mijlocul Cartierului Rosu. In prezent, aceasta cladire este considerata o evadare relaxanta in nebunia districtului, in zilele de demult fiind folosita de marinari pentru a obtine rulmenti.

5. Muzeul Amstelkring

Aceasta biserica restaurata din secolul al XVII-lea, situata pe unul dintre malurile canalelor din Cartierul Rosu, gazduieste astazi un muzeu grandios ce prezinta artefacte religioase, opere de arta si o colectie de argint interesanta.