Obiective turistice Barcelona


Barcelona a fost relativ neglijata ca loc turistic, pana in 1992, cand Jocurile Olimpice au adus cateva investitii uluitoare ce au ridicat orasul la un alt rang, in special in ceea ce priveste infrastructura. In ziua de azi, Barcelona este una dintre destinatiile de vacanta din Europa cele mai vizitate, fiind considerata un oras modern si cosmopolit.

Dar Barcelona inseamna mai mult decat atat. Fie ca iti doresti soare, plaje cu nisip fin, cumparaturi de orice fel, hoteluri, restaurante, concerte de muzica flamenco, fiestas, muzee inovative si arhitectura deosebita, capitala Cataloniei le are pe toate. In urmatoarele randuri vei descoperi cele mai iubite obiective turistice din Barcelona.

Catedrala Sagrada Familia

Antonio Gaudi, celebrul arhitect din Barcelona, a proiectat acest templu gotic magnific, care a devenit unul dintre cele mai atractive locuri turistice din intreaga Europa. Un fapt si mai uimitor decat arhitectura sa este ca, aceasta catedrala, desi a fost inceputa in 1882, inca nu este pe deplin terminata. Asigura-te ca incluzi acest obiectiv turistic in itinerariul tau in timp ce vizitezi superbul oras.

Muzeul Picasso

Asa cum descrie numele, muzeul detine o colectie uimitoare (de circa 3800 de piese de arta) cu toate capodoperele marelui Pablo Picasso. In incinta muzeului, vei descoperi ca picturile sunt aranjate in ordine cronologica, oferind astfel o perspectiva asupra vietii artistului. Chiar daca nu esti un iubitor de arta, nu ai cum sa nu apreciezi munca maiestuoasa a pictorului spaniol.

Aquarium-ul

Daca vizitezi Barcelona in compania copiilor tai, atunci trebuie sa vizitezi acest acvariu. Considerat o adevarata encicopedie a vietatilor marine din Marea Mediterana, Aquarium Barcelona isi incanta vizitatorii atat cu cele 11 000 de animale marine cat si prin designul sau spectaculos.

Stadionul de fotbal Camp Nou

Faimos in intreaga lume, Camp Nou este casa uneia dintre cele mai bune echipe de fotbal de club de pe mapamond, FC Barcelona. Cea mai buna varianta de a vizita acest stadion este, desigur, de a rezerva bilete la unul dintre meciurile echipei, ocazie ideala de a-i vedea live pe unii dintre cei mai mari fotbalisti ai momentului: Messi, Neymar si Suarez.

Cartierul Gotic

Unul dintre cele mai populare “barrios” (cartiere) din Barcelona, Cartierul Gotic este, totodata, partea cea mai veche a orasului. Printre atractiile turistice cele mai iubite din cartier se numara Catedrala Barcelona, Placa la Seu si cafeneaua Quatre Cats, locul de relaxare preferat al lui Pablo Picasso.