Obiective turistice Berlin


In Berlin exista sute de lucruri de facut, de vazut, de experimentat, de mancat si de baut. Cu toate acestea, cei mai multi turisti care ajung in capitala Germaniei nu au ocazia de a sta aici mai mult de cateva zile, prin urmare trebuie sa isi organizeze bine itinerariul astfel incat sa bifeze cele mai importante obiective turistice. Iata care ar fi recomandarile noastre:

Brandenburger Tor (Poarta Brandenburg)

Brandenburger Tor este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Germania, acesta fiind considerat a fi icoana orasului Berlin. Pe parcursul istoriei sale lungi de peste 300 de ani, poarta a jucat diferite roluri. A fost un simbol pentru pace, razboi, victorie, teroare, iar din 1989 reprezinta reunificarea Germaniei.

Fernsehturm (Turnul TV)

Fernsehturm a fost construit la sfarsitul anilor 1960 pentru Berlinul de Est. Cu cei 368 de metri pe care ii masoara in inaltime, aceasta este cea mai inalta structura din Germania. De pe puntea de observatie, vizitatorii pot descoperi o vedere minunata asupra Berlinului, cu o vizibilitate clara de pana la 42 de kilometri.

Reichstag (Parlamentul)

Reichstag-ul a fost construit la sfarsitul secolului al XIX-lea pentru a gazdui parlamentul german. In 1999, dupa niste intamplari turbulente ce s-au desfasurat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si al Razboiului Rece, cladirea a redevenit locul de intalnire a parlamentarilor germani. In partea de sus a cladirii exista o cupola de sticla imensa de unde se pot viziona politicienii germani la locul de munca. De acolo, de asemenea, se poate observa superbul Berlin.

Zoologischer Garten (Gradina Zoologica)

Este cea mai veche gradina zoologica din Germania, gazduind in jur de 16 000 de animale ce provin din 1500 de specii diferite. Aceasta este, de asemenea, una dintre cele mai mari gradini zoologice din lume. Gradina a fost reconstruita dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, cand a fost complet distrusa si in urma caruia doar 91 de animale au supravietuit. Ursul polar Knut a fost cel mai faimos animal de aici – dar, din pacate, el a murit in martie 2011.

Galeria East Side

Dupa caderea Zidului Berlinului, multi artisti celebri s-au fotografiat in fata acestui zid. Galeria East Side este acum cea mai lunga galerie in aer liber din lume. Peste 100 de picturi, cum ar fi celebrul sarut al lui Erich Honecker si Leonid Brejnev, pot fi vazute pe o bucata mai lunga de 1 kilometru a acestui faimos zid.