Obiective turistice Bran


La circa 30 de kilometri distanta de municipiul Brasov se gaseste comuna Bran, faimoasa pentru Castelul ce poarta acelasi nume, despre care se spune ca apartinea candva Contelui Dracula. Fiind asezata la o altitudine de 750 de metri, intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, localitatea Bran se mandreste cu peisaje spectaculoase, cu case taranesti traditionale si cu partii de schi fantastice. Dar Bran ofera mai mult decat atat. Iata ce obiective turistice ai putea vizita aici:

Castelul Bran

Invaluit in mister, Castelul Bran, denumit si Castelul lui Dracula, este una dintre cele mai mari atractii turistice din Romania, atat pentru arhitectura sa interesanta cat si pentru legenda Contelui Dracula. Aceasta legenda atrage anual mii de turisti din intreaga lume, in special in seara de Halloween, cand in incinta castelului se organizeaza o petrecere unica, cu costume infricosatoare, obiceiuri locale si, desigur, mancare traditionala.

Muzeul Satului Bran

Muzeul pune in valoare diferite lucruri specifice acestei regiuni. Exponatele cuprind obiecte ce tin de patrimoniul cultural romanesc si sunt aranjate in asa fel incat sa zugraveasca imaginea pe care o avea Castelul Bran in Epoca Medievala.

Cetatea Rasnov

Construita in anul 1355 pentru a bloca accesul in Transilvania dintre Valea Rasnoavei, Cetatea Rasnov este astazi unul dintre obiectivele istorice cele mai de pret ale Romaniei. Datele istorice atesta faptul ca aceasta cetate si-a deschis portile o singura data, din cauza lipsei de apa, acest lucru intamplandu-se in anul 1612. Mai multe informatii despre istoria acestei cetati pot fi aflate la Muzeul Rasnov.

Partia de schi Bran-Zanoaga

La doar cateva sute de metri de Castelul Bran, aceasta partie ii asteapta pe schiorii dornici de putina miscare si adrenalina. Cu o lungime de doar 800 de metri si cu o diferenta de inaltime de 170 de metri, partia nu pune mari probleme schiorilor, avand o dificultate medie.

Muntii Piatra Craiului

Dominand unul dintre cele mai frumoase parcuri nationale din tara, Muntii Piatra Craiului sunt o alegere populara pentru pasionatii de drumetii montane, alpinism si natura. Acestia sunt, de asemenea, celebri pentru frumusetea pesterilor din zona.