Obiective turistice Bucuresti


Capitala Romaniei este unul dintre cele mai vibrante orase din Europa. Aici pot fi descoperite o multime de contraste, o multime de obiective turistice si o multime de activitati de care toti vizitatorii sunt de-a dreptul incantati. O vizita in Bucuresti trebuie sa inceapa cu urmatoarele obiective turistice si daca mai ramane timp, sa continue cu altele.

Palatul Parlamentului

Poate ca bucurestenii nu au ales Palatul Parlamentului drept simbol pentru oras, insa acesta a devenit un simbol, gratie impozantei sale. Este cea de-a doua cea mai voluminoasa cladire din intreaga lume si ascunde peste 1000 de incaperi. Palatul Parlamentului este o atractie turistica in care merita sa te opresti pentru cateva ore pentru a descoperi luxul si extravaganta cautate de Ceausescu.

palatul-parlamentului

Muzeul Taranului Roman

Nu exista loc in care poti sa iti cunosti mai bine istoria decat in Muzeul Taranului Roman. Este un loc in care arta populara ocupa un loc foarte important iar bucatile de ceramica, tesaturi, obiecte sculptate si tesaturi spun adevarate povesti.

muzeul-taranului-roman

Centrul Istoric

Orice turist strain care vine in Bucuresti vine, in primul rand, pentru viata de noapte si pentru bautura ieftina. Centrul Istoric este kilometrul zero al distractiei si te poate impresiona prin zecile de cladiri construite in stil neoclasic sau neobaroc.

centrul-istoric-bucuresti

Muzeul Satului

In imediata apropiere a unuia dintre cele mai frumoase parcuri din tara, Parcul Herastrau, se afla Muzeul Satuluui Roman. Este o expozitie impresionanta a unor modele de locuinte romanesti, extrase din diverse perioade de timp. O plimbare prin acest muzeu poate sa fie extrem de relaxanta si interesanta.

muzeul-satului-bucuresti

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa

Este un muzeu cu colectii stiintifice foarte bine puse la punct, care vor incanta atat adultii, cat si copiii. Cele peste 2 milioane de exemplare de vertebrate si nevertebrate iti vor ocupa destul de mult timp si cu siguranta te vor atrage intr-o lume foarte frumoasa.

istorie-naturala-grigore-antipa