Obiective turistice Dubai


In ultimii zece ani, Dubai s-a schimbat intr-un mod remarcabil si a devenit una dintre cele mai populare destinatii turistice din lume. De fapt, Dubai uimeste in fiecare an cu proiectele grandioase si locurile uimitoare pe care le construieste. Optiunile de interes pentru turisti sunt nenumarate, astfel ca, multi dintre ei, devin confuzi cand trebuie sa decida ce sa vada si unde sa mearga intr-o vacanta in Dubai. Iata 5 sugestii de obiective turistice interesante in acest oras al superlativelor:

Burj al Arab

Burj al Arab este singurul hotel de 7 stele din lume. Este, de asemenea, al treilea cel mai inalt hotel din lume, avand o inaltime de 321 de metri. Situat pe propria insula artificiala pe litoralul Jumeirah, Burj al Arab este, de cativa ani incoace, simbolul Dubaiului. Cu o arhitectura remarcabila si cu o gama impresionanta de facilitati, hotelul merita, cu siguranta, sa ocupe un loc in itinerariul oricarui turist al Dubaiului.

Burj Khalifa

Cu o inaltime de 829,8 metri, Burj Khalifa este, in prezent, cea mai inalta cladire din lume. Puntea de observatie de la etajul 124 merita vizitata, deoarece ofera o vedere spectaculoasa a orasului. Taxa de intrare la aceasta punte de observatie este, pentru adulti, de 125 AER, iar pentru copii este de 95 AED. Fascinant, colosal si superb, Burj Khalifa este, cu certitudine, un loc care trebuie vizitat intr-o excursie in Dubai.

Moscheea Jumeirah

Moscheea Jumeirah este situata, dupa cum sugereaza numele, in cartierul Jumeirah. Este o structura impresionanta, care, odata vazuta, nu mai poate fi stearsa din memorie. De fapt, este listata ca moscheea cea mai fotografiata din intreg Dubaiul. Este deschisa atat musulmanilor cat si celor de alta religie, insa turistii care doresc sa o viziteze trebuie sa respecte un dress code pentru a putea intra in incinta.

Dubai Mall

Pe langa faptul ca este cel mai mare mall din lume, Dubai Mall este, de asemenea, una dintre cele mai bune modalitati de a petrece timpul liber in acest oras atat de fascinant. Contine in jur de 1200 de magazine si dispune, de asemenea, de niste fantani extraordinare, proiectate de arhitectii care au construit si faimoasele fantani de la hotelul Bellagio din Las Vegas. Mall-ul contine si o multime de atractii turistice, printre care se remarca Zoo Aquarium, Ice Rink si Republica SEGA.

Muzeul Dubai

Situat in Fortul Fahidi, Muzeul Dubai este cea mai veche cladire existenta in acest oras, fiind deschis in 1971, cu scopul de a prezenta modul traditional de viata al cetatenilor din Dubai. Exponatele includ antichitati locale, precum si artefacte din tarile africane si asiatice care faceau comert cu Dubai.