Obiective turistice Germania


Germania continua sa atraga turisti din intreaga lume, in fiecare an, datorita peisajelor impresionante, frumusetii pitoresti din mediul natural si celor mai bune oferte de cazare. Ospitalitatea poporului german este un plus in importanta turismului din aceasta tara. Exista unele obiective turistice in Germania, care sunt un must see pentru turistii straini. Iata 5 dintre ele:

Catedrala din Koln

Situata pe malurile raului Rin, Catedrala din Koln pretinde a fi cel mai vizitat obiectiv turistic din Germania. Constructia dateaza de mai bine de 600 de ani si are o arhitectura magnifica ce reflecta frumusetea stilului gotic. Altarul celor Trei Magi, cel mai sacru loc al catedralei, este un mormant acoperit cu adevarat deosebit. In randul localnicilor exista o legenda care spune ca, in acest loc, sunt pastrate ramasitele celor trei magi. Pentru a avea ajunge in varful turnului de sud trebuie sa urci 500 de trepte. Atunci cand vei ajunge sus, insa, nu vei regreta deloc efortul depus, deoarece acolo vei descoperi cea mai spectaculoasa vedere panoramica a orasului.

Neuschwanstein

Construit de regele Ludwig al II-lea, acest faimos castel se ridica cu mandrie adiacent cu fantasticii Alpi, in partea de sud a Bavariei. Acesta are un aspect de basm si, din acest motiv, este castelul cel mai frecventat de turistii care vin in Germania. Neuschwanstein a fost conceput in perioada medievala si a fost o sursa de inspiratie pentru Sir Walt Disney cand a creat regatul lui magic.

Castelul Heidelberg

Situat in sud-vestul tarii, in fermecatorul oras Heidelberg, acest castel se claseaza printre cele mai interesante atractii turistice ale lumii si in topul atractiilor fantastice ale Germaniei. Orasul, usor ciudat, dar pitoresc este realmente uimitor, iar castelul te va impresiona prin structura sa medievala bine conservata.

Padurea Neagra

Cunoscuta sub numele de Schwarzwald in Germania, Padurea Neagra este declarata a fi cea mai populara atractie turistica din sud-vestul acestei tari. In aceasta zona vei descoperi privelisti impresionante conturate de paduri dense, munti spectaculosi si cascade zgomotoase.

Munchen

Munchen, capitala Bavariei, este situat pe raul Isar, care se afla pe partea de nord a Alpilor bavarezi. Orasul este o destinatie turistica populara in Germania, in primul rand, datorita renumitului festival Oktoberfest, care celebreaza berea bavareza. De remarcat in Munchen sunt, de asemenea, arhitectura impresionanta si mancarea delicioasa.