Obiective turistice in Hunedoara


Daca ar fi sa facem un top al celor mai bogate judete, din punct de vedere al obiectivelor turistice si din punct de vedere al vestigiilor istorice, Hunedoara ar ocupa, fara doar si poate, unul dintre primele 3 locuri. Este un judet plin de cetati, castele, pesteri, ruine, munti, statiuni montane si peisaje impresionante, asadar, o vizita aici poate sa insemne ocazia perfecta pentru cunoastere. Daca ajungi in Hunedoara, printre obiectivele pe care merita sa le vizitezi se numara:

Castelul Corvinilor

castelul-corvinilor

Este o cetate medievala care a fost inclusa pe o lista a celor mai interesante 10 destinatii din intreaga Europa. Daca ai ocazia sa ajungi aici de Zilele Castelului, vei nimeri in plin festival medieval, cu domnite, cavaleri, dansuri medievale si filme cu o puternica legatura istorica.

Cetatea Devei

cetatea-devei

Centrul orasului Deva dezvaluie o cetate construita in secolul XIII, care poate sa fie vizitata si care dezvaluie o imagine deosebita asupra intregului oras.

Sarmisegetusa Regia

sarmisegetusa-regia

Este unul dintre cele mai impresionante locuri din intreaga tara. Desi majoritatea oamenilor cred ca este vorba despre o simpla cetate, Sarmisegetusa Regia este mai mult de atat. Raspandita pe 5000 de km patrati, reprezinta un teritoriu cu sute de cetati dacice.

Biserica de piatra de la Densus

biserica-de-piatra-de-la-densus

Construita in secolul XIII, Biserica de la Densus este una dintre cele mai vechi biserici de rit bizantin din Romania. Ceea ce o face unica este faptul ca a fost construita cu pietre aduse de la ruinele cetatii Sarmisegetusa.

Manastirea Prislop

manastirea-prislop

Gazda a mormantului lui Arsenie Boca, Manastirea Prislop a devenit un loc de pelerinaj pentru foarte multi crestini. Este un loc de poveste in care poti merge sa te inchini si sa te regasesti.

Hunedoara ascunde mult mai multe obiective turistice si reuseste sa ofere o multime de variante de distractie. Partiile din zona de sud a judetului, pesterile deosebit de frumoase sau posibilitatea de a face rafting pe jiu si parapanta, fac acest judet sa fie un magnet pentru turisti.