Obiective turistice Londra


Vibranta, zgomotoasa si multiculturala, Londra este capitala Angliei si cel mai mare oras din Europa de Vest, cu o populatie de cel putin 14 milioane de locuitori. Considerat ca fiind unul dintre cele mai importante “orase globale” din lume, Londra este un centru international al muzicii, culturii, educatiei, politicii, finantelor, modei si comertului. Este, totodata, o destinatie turistica extrem de ofertanta. Intr-o excursie la Londra nu ai voie sa ratezi urmatoarele obiective turistice:

Turnul Londrei (White Tower)

Situat in centrul Londrei, foarte aproape de raul Tamisa, Turnul Londrei este una dintre cele mai renumite atractii turistice din capitala Angliei. De-a lungul anilor, aceasta constructie a fost folosita ca palat regal, casa de arme, inchisoare si chiar ca gradina zoologica. Construit de William Cuceritorul cu aproximativ 900 de ani in urma, Turnul Londrei este incarcat de evenimente istorice, fiind, de-a lungul anilor, locul de refugiu al celor din familia regala. In prezent, Turnul Londrei gazduieste bijuteriile regale.

turnul-londrei

Catedrala Westminster

La doar o aruncatura de bat de Tamisa, Abatia Westminster este cel mai proeminent punct de reper din Londra si o atractie turistica ce nu trebuie ratata. Aceasta catedrala gotica uimitoare este un site al Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind celebra pentru faptul ca este locul in care au fost ingropati, de-a lungul anilor, multi dintre regii, reginele, aristocratii, oamenii de stat, poetii, eroii si preotii celebri ai acestei natiuni. Cele mai celebre personaje ingropate in Abatia Westminster sunt Geoffrey Chaucer, Charles Dickens, Charles Darwin si Dr. Samuel Johnson. Abatia a fost, de asemenea, locul in care s-a desfasurat nunta printului William cu Kate Middleton in 2011.

catedrala-westminster-londra

Podul Turnului (Podul Londrei)

Din anul 1894, Podul Turnului din Londra este considerat una dintre cele mai impresionante structuri din oras si unul dintre reperele cele mai cunoscute din lume. Aici vei gasi clipuri video interactive si display-uri ce ofera informatii despre istoria podului si modul in care a fost acesta construit. In apropiere de pod se gasesc si alte cladiri celebre, inclusiv cateva muzee istorice, Turnul Londrei si HMS Belfast.

podul-turnului-londra

Castelul Windsor

Construit acum 900 de ani, Castelul Windsor este casa oficiala a Reginei Elisabeta, fiind totodata cel mai mare si cel mai vechi castel din intreaga lume. Interesante sunt si gradinile pitoresti, frumoasa zona rurala ce inconjoara castelul si Capela Sf. George, in care se afla mormantul lui Henry al VIII-lea. In prezent, turistii pot vizita in incinta castelului Camerele de Stat, o camera cu portretele Reginei Elisabeta, o incapere cu toate cadourile primite de la alte state, o incapere dedicata celebrei batalii de la Waterloo, Dormitorul Regelui, Camera de Mese, Garderoba Regelui si Sala Sf. George, unde se organizeaza intalniri oficiale si banchete.

castelul-windsor

Ochiul Londrei

Lansat in 2000, Ochiul Londrei este cea mai mare roata de observatie din lume, fiind proiectata de arhitectii Julia Barfield si David Marks. Aceasta structura magnifica si triumfatoare permite oamenilor sa admire Londra dintr-o perspectiva complet diferita, timp de 25 de minute, cat dureaza o rotire de 360 de grade.

ochiul-londrei