Obiective turistice Madrid


Clima prietenoasa a Madridului este un magnet pentru turistii care cauta o vacanta relaxanta si insorita, in orice perioada a anului. Fie ca ai chef sa explorezi muzee de clasa mondiala, sa admiri minunatii arhitecturale in timp ce sorbi un con leche la o cafenea sau sa mananci o paella buna intr-unul dintre restaurantele traditionale ale orasului, Madrid este, pur si simplu, un loc captivant. Daca Madridul se afla pe lista ta de destinatii de vacanta viitoare, iata ce sa nu ratezi aici:

Palacio Real

Masiv si impunator, Palacio Real (Palatul Regal) este atractia principala a capitalei Spaniei. Palatul are mai mult de 2500 de camere, toate cu un decor grandios si fara de cusur. Construit in 1764, acest loc a servit ca resedinta regala, incepand cu Carlos al III-lea. Ultimele regalitati care au locuit aici au fost Alfonso al XIII-lea si Victoria Eugenie, la inceputul anilor 1900. Cu toate ca palatul este inca folosit pentru ceremonii oficiale, 50 de camere elegante ale structurii sunt deschise publicului, inclusiv un depozit de arme, farmacia si sala tronului.

Plaza Mayor

Cea mai cunoscuta piata din Madrid, Plaza Mayor dateaza din 1619, cand era folosita pentru a gazdui coride. Trei laturi ale acestei piete dreptunghiulare sunt marginite de randuri lungi de blocuri de apartamente cu trei etaje realizate in secolul al XVIII-lea. Structurile sunt decorate cu fresce, iar balcoanele sunt ornate in detaliu si acoperite cu turle elegante din ardezie. In mijlocul pietei, se gaseste impunatoarea statuie a lui Philip al III-lea stand calare.

Museo del Prado

Muzeul Prado este una dintre cele mai populare atractii turistice din Madrid. Structura din secolul al XVIII-lea a fost proiectata de arhitectul Juan de Villanueva, iar in prezent gazduieste una dintre cele mai bune colectii de arta din lume, cu mai mult de 7000 de exponate. Vizitatorii ar trebui sa isi concentreze atentia asupra colectiei artistilor spanioli, unde se remarca operele semnate de Goya, El Greco, da Ribera si Velázquez.

Parque del Buen Retiro

Cunoscut local sub numele simplu de „El Retiro”, parcul este o intindere vasta, de circa 350 de acri, cu gradini, fantani si cladiri frumoase, situat la marginea centrului orasului. Un loc favorit pentru turisti si localnici deopotriva, parcul dispune de un mare iaz artificial, unde oamenii pot inchiria caiace si canoe.

Gran Via

Poreclit „Broadway-ul din Madrid” deoarece nu doarme niciodata, acest mare bulevard trece prin centrul Madridului, de la Plaza de España la Calle de Alcalá. Finalizat in 1910, Gran Via vibreaza prin sutele de magazine, restaurante si intreprinderi ce se gasesc de-o parte si de alta. Structura cea mai faimoasa de pe bulevard este Telefónica, care a fost cea mai inalta cladire din Europa la momentul in care a fost finalizata, in 1929.