Obiective turistice Maramures


Maramuresul este un loc de poveste, care iti poate oferi peisaje impresionante, oameni deosebiti si traditii pe care le credeai de mult uitate. Fie ca esti roman sau ca esti un simplu turist in Romania, Maramuresul trebuie sa fie pus pe lista zonelor de vazut intr-o viata, poate chiar de mai multe ori. Cu biserici deosebite, castele si alte minunatii antropice sau ale naturii, aceasta zona isi merita renumele.

Iata, asadar, cateva obiective pe care trebuie sa le bifezi atuni cand ajungi in Maramures:

Cimitirul vesel din Sapanta

Acest cimitir maramuresan este unic in intreaga lume, gratie umorului macabru care il defineste. Traditia din zona spune ca sufletul se desprinde de trup, trecand in alta dimensiune, asadar, moartea nu mai reprezinta un motiv de tristete.

In Cimitirul de la Sapanta poti descoperi cruci decorate intr-un mod vesel, cu mesaje care amuza atat turistii, cat si urmasii decedatilor.

Mocanita de la Viseul de Sus

O plimbare cu Mocanita de la Viseul de Sus este ocazia unica de a face ceva inedit. Putini stiu ca Mocanita circula pe ultima cale ferata forestiera cu abur din intreaga lume. Mocanita este disponibila intre 1 mai si 17 octombrie si circula pe un traseu foarte placut, catre granita cu Ucraina.

Lacul Albastru

Este un alt obiectiv unic in lume, insa de data aceasta, caracteristica sa de a-si schimba culoarea il face atat de deosebit. Atunci cand razele solare mangaie lacul, acesta are o culoare verzuie, in timp ce seara, culoarea sa este de un albastru impresionant.

Castelul Teleki

Chiar daca nu vorbim despre un castel amenajat si ingrijit, Castelul Teleki merita vizitat, deoarece are in spatele sau o istorie de peste 300 de ani, plina de povesti interesante. Imobilul cu suprafata de 600 de metri patrati impresioneaza, fiind foarte impozant. Daca vrei sa afli mai multe despre el, localnicii iti pot spune o multime de legende si povesti.

Biserica din lemn din Surdesti

Construita in 1766, Biserica din lemn din Surdesti este dedicata sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril. Este o biserica impunatoare, purtand titlul de cea mai inalta constructie din lemn de stejar din intreaga lume, asadar, macar pentru acest record, merita sa fie vazuta.