Obiective turistice in Paris


Paris, Orasul Iubirii, unul dintre cele mai mari orase din lume, capitala politica si culturala a Frantei, este o destinatie ce trebuie inclusa pe lista oricarui calator. Este un loc plin de istorie, cu arhitectura incredibila, gastronomie fara cusur si cultura fascinanta. In cazul in care te indrepti spre Paris, acestea sunt primele 5 atractii pe care sa le vizitezi:

Turnul Eiffel

turnul-eiffel

Fara indoiala, Turnul Eiffel este simbolul Parisului. Atunci cand vreodata cineva mentioneaza numele de “Paris”, acesta este primul lucru care apare in mintea oamenilor. Construit in 1889 de Gustave Eiffel si situat in Champ de Mars, turnul a fost, de fapt, un proiect pentru Targul Mondial din 1889. Cu o inaltime de 324 metri (in jur de 81 de etaje), Turnul Eiffel este cea mai inalta constructie din Paris, oferind din varf vederi incredibile ale orasului. Exista trei niveluri diferite la care vizitatorii pot ajunge in turn. Primele doua au chiar si restaurante si pot fi accesate urcand pe scari sau luand liftul. Al treilea, cel mai inalt nivel, este accesibil doar prin intermediul liftului.

Catedrala Notre Dame

catedrala-notre-dame

Faimoasa catedrala este situata pe Île de la Cité, o insula pe fluviul Sena. Biserica are o istorie lunga si mai multe perioade de constructie, datand din 1163. Este un exemplu de arhitectura gotica franceza, desi a fost deteriorata foarte mult in timpul Revolutiei Franceze din secolul al XVIII-lea. Constructia a fost restaurata la modul in care arata astazi la inceputul secolului al XIX-lea, iar acum este un loc incredibil de frumos de vizitat si una dintre cele mai renumite catedrale din lume.

Muzeul Luvru

muzeul-luvru

Probabil cel mai important si celebru muzeu din lume, Luvru este un must see pentru iubitorii de arta si toti vizitatorii orasului Paris. Un produs al Revolutiei Franceze, a fost stabilit ca muzeu in 1793 si, de atunci, acumuleaza o colectie incredibila de arta plastica din intreaga lume, inclusiv unele dintre cele mai importante piese antice din lume. Cea mai faimoasa piesa de arta este insa “Lisabona”, pictura artistului renascentist Leonardo da Vinci.

Champs Elysées si Arcul de Triumf

champs-elyee

Posibil cel mai faimos bulevard din lume, Champs Elysées este o strada pitoreasca ce porneste de la Arcul de Triumf si se termina la Luvru. Este un loc incredibil de romantic, astazi frecventat in special de catre cei pasionati de cumparaturi, bulevardul fiind plin de magazine comerciale cu branduri celebre. Arcul de Triumf este un uimitor monument de razboi, comandat de Napoleon in 1806 pentru a onora marile sale victorii.

Palatul Versailles

palatul-versailles

Situat putin in afara Parisului, acest palat regal nu trebuie ratat daca vii pentru prima data in capitala Frantei. Construit in secolul al XVII-lea, Palatul Versailles a servit ca resedinta a regilor francezi, astazi fiind un adevarat simbol al grandorii regale. Constructia este enorma si incredibil de frumoasa atat in interior cat si in exterior. Alte atractii de la Versailles sunt gradinile, mosia Mariei Antoaneta si Marele Trianon.