Obiective turistice Sinaia


Sinaia este, fara doar si poate, una dintre cele mai vizate destinatii turistice din Romania. Este renumita pentru o lista mare de obiective turistice, pentru posibilitatile de distractie si pentru istoria foarte bogata.

Daca Sinaia este pe lista ta de locuri pe care trebuie neaparat sa le vizitezi, iata care sunt principalele obiective de aici:

Castelele Peles si Pelisor

Peles

Pelisor

Situate unul langa altul, aceste castele sunt o emblema romaneasca. Nu au o istorie foarte mare, fiind construite in urma cu aproximativ 150 de ani, insa au reusit sa impresioneze. Pelesul are 170 de dormitoare, peste 30 de bai si se lauda cu faptul ca este una dintre primele resedinte regale din Europa cu curent electric si incalzire centrala.

Pelisorul este mai mic, cu cele 99 de incaperi ale sale, fiind resedinta reginei Maria.

Casa Nicolae Iorga

Casa memoriala a lui Nicolae Iorga prezinta o arhitectura romaneasca deosebita, fiind o constructie din anul 1918. Este o amprenta foarte bine conservata a arhitecturii romanesti.

Muzeul de trenulete

In Sinaia poti descoperi un muzeu de trenulete, unde locomotivele si minitrenuletele joaca rolul principal. In acest muzeu poti gasi si o multime de alte obiecte din patrimoniul CFR, cum ar fi cesurile sau telefoanele folosite in trecut de institutie. Muzeul de trenulete se lauda cu o piesa deosebita: un Mercedes care merge pe sine.

Parcul Dimitrie Ghica

Este o gradina amenajata in 1881, care dezvaluie cateva obiective importante ale orasului. Printre acestea se numara Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi si cladirea fostului cazino.

Imprejurimile orasului

Daca doresti sa cunosti cat mai multe despre Sinaia nu trebuie sa te opresti doar in localitate. Imprejurimile pot fi si ele impresionante, cu Varful Omu, Sfinxul, Poiana Stanii Regale si Cetatea Rasnov in prim plan.

Cert este ca Sinaia este un loc deosebit, ce nu trebuie ratat de niciun turist in cautarea frumosului.