Obiective turistice Suceava


Orasul Suceava este un oras impresionant, atat prin unitatile de relief pe care le are in jurul sau, cat si prin istoria bogata pe care o ascunde. Cu puternice influente habsburgice, orasul dispune de cladiri foarte frumoase si de o multime de obiective turistice.

Daca iti doresti sa vizitezi Suceava, printre obiectivele de neratat se numara si urmatoarele:

Cetatea de Scaun a Sucevei

Este cel mai important obiectiv turistic din oras si pe langa faptul ca prezinta o istorie foarte bogata, reuseste sa ofere o priveliste deosebita asupra vaii Sucevei. Cetatea a fost construita in secolul XIV, asadar, o multime de oameni si-au lasat amprenta asupra ei.

Planetariul Suceava

In Suceava exista un planetariu, care se lauda cu faptul ca este cel mai mare din tara, in ceea ce priveste capacitatea salii si diametrul cupolei. Daca esti pasionat de astronomie, Planetariul este un obiectiv pe care trebuie sa il treci, neaparat, pe lista de neratat.

Muzeul Satului Bucovinean

In Muzeul Satului Bucovinean te vei relaxa, plimbandu-te printre casele populare bucovinene si vei cunoaste o parte din istoria oamenilor din Bucovina. Este cel mai bun loc pentru a descoperi atelierele mestesugaresti din urma cu cateva sute de ani, bisericile, scolile si primariile de atunci, precum si locuintele oamenilor simpli.

Manastirea Sucevita

Una din bijuteriile Bucovinei, atunci cand vine vorba despre spiritualitate, este Manastirea Sucevita.  Cu o istorie de peste 400 de ani, aceasta Manastire ascunde sute de picturi, puse in opera pe pereti si o multime de povesti..

Cetatea Scheia

Chiar daca Cetatea Scheia nu reprezinta astazi mai mult decat niste ruine, te poate atrage prin istoria sa de peste 600 de ani si prin amplasament. Este situata altitudinea de 348 de metri si este construita in urma dorintei lui Petru Musat.

Obiectivele turistice pot fi motive perfecte pentru o mini vacanta in nordul tarii, fiind insotite si de o multime de alte posibilitati de distractie si de petrecere a timpului liber, pe care le poti descoperi in zona.