Obiective turistice Vatra Dornei


Denumit adesea Perla Bucovinei, orasul Vatra Dornei poate fi destinatia de vacanta ideala daca iti doresti un sejur linistit, la poalele muntilor. Situat in sud-vestul judetului Suceava, aproape de Bistrita Nasaud, Vatra Dornei isi atrage turistii cu facilitatile sale balneare, cu partiile de schi si cu o diversitate de obiective turistice, cum ar fi:

Castelul Dracula

Prea putin popular in restul tarii, acest castel este, de fapt, locul in care ar fi trait Contele Dracula, nu Castelul Bran din Brasov. Situata la doar cativa kilometri de orasul Vatra Dornei, in Piatra Fantanele, aceasta cladire medievala le ofera vizitatorilor sai o experienta infricosatoare, dar distractiva. In incinta castelului, la ultimul etaj, se poate vizita cripta in care traia Dracula, precum si cateva obiecte pe care le folosea el in vremurile de demult.

Parcul din centrul orasului

Una dintre principalele atractii turistice ale orasului Vatra Dornei, acest parc este considerat a fi o rezervatie dendrologica, adapostind o sumedenie de specii rare de arbori care sunt, de altfel, extrem de atractivi prin faptul ca sunt populati de o multime de veverite. In parcul din Vatra Dornei se gasesc, de asemenea, mai multe izvoare termale.

Muzeul Etnografic al Bucovinei

Gazduit de cladirea primariei Vatra Dornei, Muzeul Etnografic al Bucovinei prezinta exponate referitoare la cultura zonei, impartite in trei mari ramuri: stiintele naturii, arta plastica contemporana si cinegetica (arta vanatorii).

Partia de schi Dealul Negru

Ideala pentru schiorii amatori, partia Dealul Negru, cu o dificultate medie, nu ar trebui sa puna mari probleme celor neexperimentati care doresc sa se bucure de acest sport. Dotata cu telescaun, baby-schi pentru copii si cu un teleschi, aceasta partie ofera o experienta completa pasionatilor de sporturi de zapada.

Parcul National Calimani

Situat la circa 25 de kilometri de orasul Vatra Dornei, acest parc national superb este considerat a fi unic in lume, datorita faptului ca adaposteste cel mai mare masiv vulcanic din tara si un crater de vulcan ce masoara o lungime impresionanta de 10 kilometri. De fapt, 90% din intreaga arie a parcului este constituita din munti vulcanici.