Obiective turistice Venetia


Venetia este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai romantice si pitoresti destinatii din lume. Orasul este construit pe 118 insule mici si este legat de mai bine de 400 de poduri (doar 3 dintre ele traverseaza canalul principal).

Republica Venetia dateaza din anul 827, cand un Duce Bizantin si-a mutat sediul la ceea ce este acum cunoscut sub numele de Rialto. In 1797, orasul a fost cucerit de Napoleon si a fost curand legat de Austro-Ungaria. Pentru urmatorii ani, orasul a fost pasat ca o minge de ping-pong intre Austria si Italia. Venetia a devenit parte permanenta din Italia din 1866, in urma Razboiului de Sapte Saptamani.

Iata ce obiective turistice sa nu ratezi intr-o excursie in fermecatoarea Venetie:

Piata San Marco

Este principala piata a Venetiei si este atat de frumoasa incat l-a impresionat chiar si pe Napoleon Bonaparte, care a spus despre ea ca este „cel mai frumos salon din Europa”. Piazza isi are originea in secolul al IX-lea, fiind extinsa la dimensiunea si forma actuala in 1077.

Biserica San Marco

Basilica di San Marco a fost consacrata in 832 d. Hr. si imbina armonios arhitectura de Est cu cea de Vest. Interiorul bisericii este acoperit cu mozaicuri, de la pereti pana la tavan si la podea. La fel ca toate bisericile din Italia, Basilica San Marco impune un dress code vizitatorilor care doresc sa ii vada interiorul. Acest dress code interzice pantalonii scurti si umerii goi. De asemenea, fotografierea si filmarea elementelor de interior sunt strict interzise.

Palatul Dogilor

Situat in Piata San Marco, acest palat a fost resedinta si sediul guvernului dogilor care au condus Venetia timp de mai mult de 1000 de ani. Palatul a fost distrus de o succesiune de incendii, insa a fost reconstruit in anul 1424. Palazzo Ducale este conectat de inchisorile sale prin celebrul Pod al Suspinelor, o alta atractie majora a Venetiei.

Podul Rialto

Este principalul pod care traverseaza Marele Canal, fiind situat in inima Venetiei. Cu toate ca podul are o istorie care se intinde peste 800 de ani, forma actuala a acestuia a fost finalizata in 1591, dupa ce a inlocuit varianta din lemn, care s-a prabusit in 1524. Podul Rialto este, de obicei, atat de aglomerat, incat este aproape imposibil sa ii ajungi in centru.

Galleria del’Accademia

Este una dintre cele mai bune muzee de arta din Italia, fiind intinsa pe 24 de incaperi a 3 cladiri istorice. Exponatele galeriei sunt afisate in mod cronologic, din secolul al XIII-lea pana in secolul al XVIII-lea. Printre marii artisti care isi au operele expuse la Galleria del’Accademia se numara Paolo, Lorenzo Veneziano, Gentili, Giovanni Bellini, Vittore Carpaccio, Tintoretto, Veronese, Titian, Longhi si Tiepolo.